Andrew Nethsingha

Andrew Nethsingha

Als Director of Music van het koor van St Johnís College Cambridge sinds 2007 heeft Andrew Nethsingha opgetreden als dirigent en organist in Noord-Amerika, Zuid-Afrika, het Verre Oosten en door heel Europa. Zijn vernieuwingen bij St Johnís omvatten wekelijkse webcasts en eens per trimester een Bach cantate. Zijn opnames voor Chandos Records hebben lovende recensies gekregen.

Zijn eerste muzikale training kreeg hij als jongenssopraan in de kathedraal van Exeter, waar zijn vader meer dan 25 jaar als organist diende. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Royal College of Music, waar hij zeven prijzen won, en aan het St Johnís College in Cambridge. Hij was Organ Scholar onder Christopher Robinson in Windsor en onder George Guest aan St Johnís, waarna hij Assistent Organist werd bij de kathedraal van Wells. Vervolgens was hij achtereenvolgens Director of Music in de kathedralen van Truro en Gloucester. Andere recente betrekkingen omvatten die van artistiek leider van het Three Choirs Festival in Gloucester en muzikaal leider van de Gloucester Choral Society.

Hij was voorzitter van de Cathedral Organistsí Association. Hij heeft gewerkt met enkele toonaangevende orkesten van het Verenigd Koninkrijk. Zijn uitvoeringen met het Philharmonia Orchestra omvatten vele van de grote koorwerken, zoals de Achtste Symfonie van Mahler, de Negende Symfonie van Beethoven, het War Requiem van Britten, het Requiem van Brahms, The Dream of Gerontius en The Kingdom van Elgar, Belshazzarís Feast van Walton, het Gloria van Poulenc en het Requiem van Duruflť. Hij heeft tevens gewerkt met het Royal Philharmonic Orchestra, het City of Birmingham Symphony Orchestra, de London Mozart Players, het Britten Sinfonia en het BBC Concert Orchestra. Hij heeft recent gedirigeerd bij de BBC Proms, in het Concertgebouw Amsterdam en in Suntory Hall. Hij geeft regelmatig cursussen voor koorzang in verschillende landen, waaronder Frankrijk en de Verenigde Staten.